понеделник, 20 януари 2014 г.

МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ - ЛИКВИДИРАНА ПО МАРКС - ФБ-20.01.2014.

България отива в гробищата и чужбина с 8 души на час

Професор Петър Иванов от Центъра за демографска политика натисна червеното копче, с което алармира за видимата тенденция за изчезването на нацията. Това е проблем, който става все по-осезаем и динамичен.
Проф. Иванов, какво сочат данните – българското общество намалява или се увеличава, по-бедно ли е то, или по-богато?
Проф. Петър Иванов Как да се увеличава? България от 9 милиона души стана 6 900 000 души. Населението намалява, намалява драстично, намалява трагично, намалява най-бързо в света и това намаляване води до изчезването на българската нация. Намаляваме с 8,8 промила, което означава с 9 на 1000 души всяка година. Това прави някъде към 65 000 души на година, близо 170 души на ден или 8 души на час. Аз не мога да накарам българските медии да пишат 8 души на час, всички пишат 8 души на ден.
images (1)Аз мисля, че един средно интелигентен човек, или дебил – би могъл да пресметне, че 365 дни, по 8 души на ден, така, както пишат медиите, прави някъде около 2000 души, а 2000 души намаление на година-нищо не са. Предполагам разбирате, че за 20 години по две хиляди души прави по 20 000 души, а ние намаляхме за 10 години със 600 000 хиляди. Доскоро намалявахме със седем души на час, а сега вече намаляваме с 8 души на час, заради ниската раждаемост през 2013 година, която е с около 8000 хиляди бебета по-малко в сравнение с 2012 година. Нещата са безкрайно драматични. Ние сме на първо място по-намаляване на населението с минус 8,8 промила отрицателен принос, а на второ място е държава, която с 1,5 промила, като Латвия и Германия, които са също с такъв промил – 1,5. И те се чудят какво да правят, а ние с 5-6 пъти повече намаляваме от тях и правителството реагира така все едно, че няма нищо. Не се гледа сериозно на въпроса, а България намалява. В момента докато разговаряме с вас, с един човек България намалява. Това е положението.
08
Вие определяте тази ситуация като катастрофална, само заради причините, които ми изброихте до момента, или има и други причини за това ваше определение?
Проф. Петър Иванов Ситуацията е катастрофална поради много причини. Не само, че българското население намалява, но и българското население е най-болното в Европа, българското население е най-бедното в Европа. 49% от българите, според „Евробарометър”, са в състояние на пълна мизерия и социално изключване. Това означава, че те нямат пари да си платят сметките за съществуването си, вземат пари назаем и т.н. Ние сме най-бедни, най-болни, най-прости, защото интелигентността на нашата нация е най-ниската в Европа. Появи се в медиите, отново грешна информация, а и не знам дали не е нарочно, че сме били на 14 място в света по интелигентност измежду всичките 230 нации. Истината е, че ние сме в 14-та група на ранглистата на „Евробарометър”, който е институция към Европейската комисия (ЕК). Всеки един може да види на сайта на кое място се намира България. Тя се намира в 14-та група страни, а не на 14-то място – България е на 47 място по интелигентност. Пред нас са: Молдова, Монголия, Казахстан, и още други. Освен това, България е страната с най-много неграмотни хора. Изследването „ПИЗА”, за което министъра на образованието проф. д-р Анелия Клисарова каза, че не сме могли да се представим добре на тестовете, тъй като не сме се били упражнявали-това означава, че тя не разбира от тестология. По тези тестове – 39,4 % от българските деветокласници, забележете, могат донякъде да сричат. Това пише буквално в изследването. Те нямат и функционални знания, тоест това, което знаят, не могат да го ползват. Неграмотните и безработните хора в България са 70%. Не може по едно и също време да сме хем най-интелигентната нация и заедно с това да сме най-неграмотните. Броят на отличниците в България, по данни на „Евростат”, е пет пъти по-малък от средния, който е за Европа. Имаме, действително, такива ученици, които представят добре България, но са единици. Но иначе щом се касае до цялата нация, нещата са драматични. Демографската катастрофа се състои от намаляване на населението, в изчезване на генофонда на българите, в душевното и физическо здраве на българите. Българите са на-бедни, най-болни, най-престъпни. Това е демографската катастрофа, в която България е попаднала.

Според вас, на какво се дължи това? И какво трябва да се направи, за да се спре тази катастрофа?
Проф. Петър Иванов Проф. Алтънков, който е професор в Калифорнийския университет-Санта Барбара, САЩ, казва, че от 20 най-бързо намаляващите страни в света, 18 от тях са бивши социалистически страни. Значи можем да си направим простия извод, че в по-голяма част виновни за бедите са комунизма и социализма.
За да бъдат поправени, вече сторените беди, какво трябва да бъде направено?
Проф. Петър Иванов Политиците нищо не правят по този въпрос. Те се интересуват само от европейските проекти, комисионните и т.н., както и разните партийни интереси. Тях въобще не ги интересува демографската катастрофа. Пламен Орешарски нещо да е направил? Бившият министър-председател нещо да е направил? Нищо не са направили тези хора и нищо няма да направят. Затова вероятно ще се обърнем към Европейската комисия, Европейския парламент, към Жозе Мануел Барозу и ще го попитаме: „Ако България представлява някакъв интерес за Европейския съюз (ЕС), като най-старата нация – тази нация изчезва и нейното собствено правителство не предприема нищо против изчезването на нацията, не би ли трябвало по някакъв начин, не знам с какви мерки, Европейския съюз да се погрижи за нас? В крайна сметка сме европейски граждани, които изчезват.”
Има ли все пак някаква тенденция в бъдеще тази ситуация да се промени?
Проф. Петър Иванов Когато усетиха в Европа, че икономическото положение на гърците не е както трябва – тогава дадоха 300 милиарда евро и все пак тук става въпрос за икономическо положение. А при нас става въпрос за екзистенциални въпроси, за изчезването на една нация и то не каквато и да е нация, а най-старата нация в Европа. През 2134 година, ако работите се развиват така, както в момента, последният българин изключва тока, дърпа шалтера, спира водата и си заминава от България. И в България няма никой – говоря за етнически българи. Може да има тук сирийци, китайци, цигани и още какви ли не други хора.

Какво сочат проучванията по отношение на смъртността в България?
Проф. Петър Иванов 15 промила е смъртността в България според един, а според Централно разузнавателно управление – 14,32 промила. Ние по отношение на смъртността сме на 8 място в ранглистата на всички държави в света. Бяхме на 18, а сега сме на 8 – смъртността в България се увеличава. Всичко това стана през последните години по време на управлението на ГЕРБ. От 18 място през 2008 година, сега сме на 8 място-държава с една от най-високите смъртностти в света. Знаете как печелят олигарсите в България-от контрабанда, от лекарства, от наркотици, и т.н. Когато си болен и искаш да се лекуваш, плащаш данък на държавата, а ако си по-болен, плащаш още по-голям данък, защото като си купиш лекарства плащаш ДДС на тези лекарства и в България с този бизнес се занимават само олигарси.
За ръста на смътността предприемат ли се някакви действия? И тези действия ефективни ли са?
Проф. Петър Иванов Тези действия касаят здравеопазването, касаят социалните дейности, касаят доходите на пенсионерите. Не може пенсионерите да получават 230 лв. средна пенсия при положение, че софиянци получават 1200 лв. заплата, а те искат да им се увеличава заплатата с 10%. А пенсионерите стоят с неиндексирани пенсии вече години и, тъй като има инфлация 15% през последните три години, тяхната мизерна пенсия, покупателната способност е с 15% по-ниска. 15% на 230 – това прави някъде около 190 лв., някои лекарства струват толкова.
999Защо вместо раждаемостта в България да се увеличава, намалява?
Проф. Петър Иванов Защото държавата се грижи за тази работа. След като държавата вижда, че сме в демографска катастрофа тя би трябвало да стимулира раждането на деца, като например да премахне данъка върху детските стоки, както е в повечето европейски страни. При тях има нулеви данъчни ставки, тоест никакви данъци на детските стоки. България изчезва, защото този, който иска да има дете трябва да плаща данък на държавата. Държавата прибира тези пари и ги дава на Христо Бисеров. Това е положението. Бог да пази България.
Фокус

Няма коментари:

Публикуване на коментар